A Rendőrmúzeum Fotó- és filmarchívumának bemutatása

A Rendőrmúzeum Fotó- és filmarchívumában több ezer fénykép és közel 3000 celluloid filmtekercs található, melynek jelentős része digitalizálásra került. Közel 150 digitalizált filmmel rendelkezik múzeumunk, melynek nagy részét az egykori BM Filmstúdió készítette.

Az archívumban lévő fotók és filmek kizárólag előzetes bejelentkezés alapján kutathatók, a kutatás témájának, konkrét tárgyának megadását követően. A múzeum Fotó- és filmarchívuma jelenleg rendezés alatt áll, ezért maga az intézmény nem látogatható, viszont a fotók- és filmek tekintetében intézményünk továbbra is a kutatók rendelkezésére áll.

Fotók (másolatok) és filmek (másolatok) felhasználása – a múzeum vezetőjének engedélyezése esetén – felhasználási szerződéshez kötött, melynek feltételeiről a múzeum ad bővebb felvilágosítást.

A muzeális intézményekben folytatható kutatásról a 47/2001. (III.27.) Korm. rendelet rendelkezik, melynek alapján „A muzeális intézmény vezetője az engedély megadásáról vagy megtagadásáról a kérelem benyújtásától számított 15 napon belül dönt.”

A fotók és filmek tekintetében az engedélyezett kutatatási kérelem teljesítése a Rendőrmúzeum részéről több hetet is igénybe vehet.

A Rendőrmúzeum Fotó- és filmarchívumának anyagában történő kutatás ingyenes!