A könyvtár bemutatása

A Rendőrmúzeum könyvtára a VII. kerületben a Király utca 71. szám alatt található több mint 100 m2-nyi területen, amely a 2004-ben megszűnt Budapesti Rendészeti Szakközépiskola könyvtárának állományából (könyvtárunk ennek a könyvtárnak a jogutódja), a korábban megszüntetett BM Központi Könyvtár könyvanyagának egy részéből, valamint a múzeum által az alapításkor örökölt, adományba kapott, valamint gyűjtött dokumentumaiból került kialakításra. A Rendőrség és a Határőrség integrációjának következtében 2008 januárjában a könyvtár állománya kiegészült a Határőrség Országos Parancsnoksága könyvtárának szakkönyv- és folyóirat állományával.

A Rendőrmúzeum Könyvtára szakkönyvtár, mely szakirodalmi információs szolgáltatást nyújt a rendőrség és egyéb rendvédelmi intézmények szakemberei, kutatók és diákok, valamint bármely látogató számára. Jelenleg a könyvtár 13 000 dokumentumot tud az érdeklődők rendelkezésére bocsátani, melyben a rendőrség története szempontjából különlegesen fontos anyagok (szabályzatok, rendőrség - és csendőrség-történeti kézikönyvek stb.) is megtalálhatók.

A könyvtári szolgáltatásokat a Rendőrség valamennyi dolgozója mellett magánszemélyek is igénybe vehetik. Könyvkölcsönzési lehetőséget csak a 18. évét betöltött személyek részére biztosítunk. A könyvtár használatának feltétele a beiratkozás.

A könyvtár használata, a könyvtárba történő beiratkozás ingyenes!